Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/sustainable/XM151PE1/htdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Bedrijfkracht | Sustainable Transition Bedrijfkracht - Sustainable Transition

Bedrijfkracht

Projectleider

Onderzoekslijn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bedrijfkracht

Status project: Lopend


Bedrijfkracht heeft als “Founding Fathers” Enexis Groep, N.V. Nederlandse Gasunie en de Hanzehogeschool Groningen. Samen hebben we tot doelstelling om de samenleving duurzamer te maken en om CO2-uitstoot te beperken om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen.

Bedrijfkracht vormt een netwerkorganisatie waarin organisaties en instellingen elkaar helpen op weg naar een duurzamere samenleving. Aangesloten organisaties kunnen bestaande acties als Speur de Energieslurper en Check je Warmtelek aanbieden aan hun eigen personeel en daarmee bijvoorbeeld vorm te geven aan hun MVO-beleid. Tijdens deze acties kunnen teams van medewerkers thuis en binnen de organisatie bijvoorbeeld op zoek gaan naar energieslurpers en warmtelekken. Elk bedrijf dat zich aansluit wordt aangemoedigd om iets toe te voegen aan Bedrijfkracht: Een nieuwe actie of een nieuw idee dat door medewerkers wordt aangedragen, bijvoorbeeld met de Hanzehogeschool wordt uitgewerkt en vervolgens aan eigen personeel én aan de andere aangesloten bedrijven wordt aangeboden. We hopen dat bedrijven op deze manier de expertise van hun personeel aanspreken om met het bedrijf, in samenwerking met andere bedrijven, stappen te zetten in de energietransitie.

Met Bedrijfkracht kan eveneens het treffen van collectieve maatregelen worden gefaciliteerd. Bij Gasunie zijn na de eerste acties bijvoorbeeld werkgroepen ontstaan van medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor collega’s om gezamenlijk een mooi aanbod te realiseren met betrekking tot de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, energy management systemen, etc. Gasunie stelt vervolgens de opgedane ervaringen en kennis beschikbaar voor andere organisaties.

Maak werk van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en doe mee met Bedrijfkracht.

Kijk voor meer informatie op: www.bedrijfkracht.nl.

Vraagstelling

Het doel

Het benutten van de denk- en organisatiekracht van bedrijven en instellingen om gezamenlijk vorm te geven aan de realisatie van een duurzame samenleving.


Medewerkers:


Partners:


        

Heeft u een vraag over dit project? Neem contact met ons op!

        

Relevante projecten:

Speur de Energieslurper
Check je Warmtelek
Assign a menu in the Left Menu options.

© Copyright 2020 Lectoraat Communication, Behaviour and The Sustainable Society. All rights reserved.
Privacyverklaring